diumenge, 5 de juny del 2016

Tromsø: La ciutat de l'Àrtic

Bon día!
A Tromsø no vam poder visitar el Museu Polar ni les escultures d'Amundsen ja que l'excursió no ens ho va perpetre i el vaixell va atracar molt lluny del centre. Amundsen va ser el PRIMER explorador polar. Vam passar per davant de la casa d'Amundsen, però anàvem amb autocar i no vam tenir temps de fer-li una foto. Per això us deixo l'enllaç d'un llibre que es por descarregar de forma gratuïta i que parla d'aquesta primera expedició al Pol Nord:
http://www.weeblebooks.com/es/Amundsen-explorador-polar/
Però vam visitar el Museu de Tromsø i vàrem conèixer la història del poble Sami ( poble oriental que ara viu al Nord d'Europa i també conegut com a lapons, una denominació caiguda en desús per què té un origen considerat despectiu ). Els Sami són la gent indígena de Lapònia ( o, preferentment, àrea Sàmpi) que inclou parts de Suècia del nord, Noruega, Finlàndia i la Península de Kola ( Federació Russa).
Desprès vam anar a la Catedral de l'Àrtic, una cosntrucció triangular amb un magnífic mosaic al fons. Tot seguit vam pujar a un telefèric que ens va conduïr a un turó on es contempla la immensitat de Tromsø. El turó encara estava nevat i ens va nevar igual que a l'arribada a la ciutat. HE VIST MÉS NEU AQUESTS DIES QUE EN TOTA LA MEVA VIDA.

3 comentaris:

  1. Quan preparàvem les activitats pel teu viatge vaig llegir algunes coses sobre el poble Sami. Encara n'hi ha que es consideren 'sami' o hi ha hagut un procés d'aculturació?

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hi va haver un procés d'aculturació però hi ha alguns que es segueixen considerant Samis

      Elimina
  2. Hola, estic amb els meus alumnes de 6è i estem llegint el teu Blog. Diuen que tens sort de poder gaudir de tanta neu. Nosaltres som del Prat de Llobregat, i ja saps, al costat del mar no neva. També diuen que tens molta sort d'anar en aquest vaixell tant espectacular!! Desitgem que segueixis pujant fotografies. Et seguirem des del Prat.

    ResponElimina